ظروفی همچون ظروف سرامیکی، گرانیتی و تفلون از جمله ظروفی هستند که از چسبیدن غذا به سطح ظرف جلوگیری میکنند. این ظروف مانع از مخلوط شدن غذا با فلز ظرف شده و خیلی راحت مورد شستشو قرار میگیرند. با این حال ظروف سرامیکی، گرانیتی و تفلون در مواردی با هم تفاوت دارند. در این مطلب قصد داریم در خصوص تفاوت ظروف سرامیکی و گرانیتی صحبت کنیم و با مزایا و معایب هر کدام آشنا شویم.
[elementor-template id=”3393″]
ظروف سرامیکی چیست؟
ظروف سرامیکی از جمله ظروف محبوب و پرفروش در بازار هستند که به طور کامل از خاک رس ساخته میشوند. این ظروف از ترکیب خاک رس و چند نوع خاک دیگر و موادی نظیر انواع فلدسپات، کوارتز و سیلیس به دست میآیند. ظروف سرامیکی از مواد طبیعی ساخته میشوند و کاملا ایمن هستند. برای همین مشکلی برای سلامتی بدن ایجاد نمیکنند. ظروف سرامیکی طی فرآیندهای مختلف شکلدهی، خشک کردن، حرارت دادن در کوره و در نهایت لعاب زدن تهیه میشوند. برخی از این ظروف هم شامل بدنهای از جنس چدن یا آلومینیوم هستند و تنها با یک لایه سرامیک پوشش داده شدهاند. روکش سرامیکی نچسب بوده و مانع از چسبیدن غذا به ظرف میشود. ظروف سرامیک نانو آخرین سری از این دسته ظروف هستند که به دلیل قیمت بالا همچنان محبوبیت زیادی پیدا نکردهاند.
مزایا و معایب ظروف سرامیکی
مزایای ظروف سرامیکی:
- این ظروف از مواد طبیعی ساخته میشوند و با هیچ نوع ماده غذایی واکنش نشان نمیدهند. برای همین از نظر سلامتی ایمن بوده و تغییری در طعم و مزه غذا ایجاد نمیکنند.
- ظروف سرامیکی در برابر گرما و سرما مقاومت خوبی دارند و از آنها میتوان در انواع فر و یخچال استفاده کرد. این ظروف گرما را تا مدتی بعد از خاموش شدن در خود نگه میدارند.
- ظروف سرامیکی از سطح نچسبی برخوردار هستند. برای همین خیلی راحت مورد شستشو قرار میگیرند.
- از دیگر مزایای ظروف سرامیکی باید به پخش حرارت یکسان در تمام نقاط آن اشاره کرد. این موضوع باعث میشود تا پخت غذا به صورت کاملا یکنواخت انجام شود.
- ظروف سرامیکی از نظر زیبایی و رنگبندی بسیار متنوع و خاص هستند. برای همین با خرید ظروف سرامیکی میتوان جلوه خوبی در میز پذیرایی و دکوراسیون خانه خود ایجاد کرد.
معایب ظروف سرامیکی:
- ظروف سرامیکی نسبت به برخی از ظروف وزن بیشتری دارند.
- این ظروف نسبت به حرارت بالا مقاومت زیادی ندارند. برای همین از آنها جهت پخت غذا با حرارت بالا نمیتوان استفاده کرد.
- این ظروف نسبت به خراش با قاشق و چنگال و همچنین سیم ظرفشویی حساس هستند و در صورت خراشیدگی خاصیت چسبندگی خود را از دست میدهند. برای همین باید در شستن و نحوه نگهداری از ظروف سرامیکی احتیاط شود.
- ظروف سرامیکی بهتر است داخل هم نگهداری نشوند. برای همین نگهداری از آنها به فضای زیادی نیاز دارد.
ظروف گرانیتی چیست؟
ظروف گرانیتی از دیگر ظروف با خاصیت نچسب بودن هستند و مانع از چسبیدن غذا به سطح خود میشوند. این ظروف از دوام و کیفیت خوبی برخوردار هستند و خواص خود را در طول زمان از دست نمیدهند. همچنین از نظر مواد به کار رفته کاملا سالم هستند و هیچ ماده اضافی و مضری را به غذا وارد نمیکنند. لازم به اشاره است که ظروف گرانیتی واقعا دارای گرانیت نیستند و تنها به دلیل شباهت ظاهری به سنگ گرانیت به این نام معروف شدهاند.
مزایا و معایب ظروف گرانیتی
مزایای ظروف گرانیتی:
- این ظروف نسبت به ظروف چدنی از وزن کمتری برخوردار هستند.
- پوشش ظروف گرانیتی در زمان پخت و سرو غذاهای اسیدی از بین نمیرود. برای همین کاملا سالم هستند و مشکلی برای سلامتی بدن ایجاد نمیکنند.
- این ظروف همچون ظروف سرامیکی سطح نچسبی دارند و به راحتی مورد شستشو قرار میگیرند.
معایب ظروف گرانیتی:
- لعاب ظروف گرانیتی با برخورد لوازم فلزی همچون قاشق و چنگال از بین میرود و خراشهایی بر روی آن ایجاد میشود.
- در صورتی که پوشش ظروف گرانیتی خراشیده شود، احتمال واکنش مواد تشکیل دهنده ظرف با مواد غذایی وجود داشته و نباید از آنها استفاده شود.
- این ظروف قیمت نسبتا بالایی دارند.
تفاوتهای ظروف سرامیکی و گرانیتی
با توجه به تعاریف اشاره شده در خصوص ظروف گرانیتی و سرامیکی به این پی میبریم که این ظروف به هم شباهت زیادی دارند و تفاوت میان ظروف گرانیتی و سرامیکی بسیار ناچیز است. ظروف سرامیکی و گرانیتی از نظر عملکرد، ایمنی و دوام مشابه هم هستند و از جمله ظروف پرکاربرد و محبوب در بازار به شمار میروند. با این حال اگر بخواهیم به تفاوت ظروف گرانیتی و سرامیکی اشاره کنیم، چند مورد را میتوانیم در نظر بگیریم:
تفاوت ظاهری ظروف سرامیکی و گرانیتی
تفاوت ظاهری از مهمترین تفاوتهای ظروف گرانیتی و سرامیکی است. ظروف سرامیکی نسبت به ظروف گرانیتی از ظاهر زیباتر و خاصتری برخوردار هستند و تنوع زیادی دارند. این ظروف در طرح و رنگهای مختلفی در بازار موجود هستند و با هر دکوراسیونی قابل تطبیق میباشند. ظروف سرامیکی را میتوان در اشکال مختلف و رنگهای متنوع خریداری کرده و جلوه خوبی در میز پذیرایی ایجاد کرد.
تفاوت در دوام و مقاومت ظروف سرامیکی و گرانیتی
این ظروف از نظر دوام و مقاومت به هم شباهت زیادی دارند. در صورتی که از سیم ظرفشویی برای شستن این ظروف استفاده شود، سطح آنها در معرض خراش و آسیب قرار میگیرد. همچنین برخورد مداوم قاشق و چنگال با سطح ظروف، سبب خراشیده شدن سطح ظرف میشود.
تفاوت قیمت خرید ظروف سرامیکی و گرانیتی
ظروف گرانیتی و سرامیکی هر دو جزو ظروف قیمت بالا در بازار محسوب میشوند. با این حال بسته به طرح و ابعاد ظرف قیمت آنها کمی متفاوت است. برای مثال ظروف سرامیکی ساده با قیمت کمتری نسبت به ظروف سرامیکی طرحدار و خاص به فروش میرسند. تنوع قیمت ظروف سرامیکی باعث شده تا هر فردی بتواند بر اساس بودجه خود مناسبترین ظرف را خریداری نماید.
جمع بندی
در این مطلب در خصوص تفاوت ظروف سرامیکی و ظروف گرانیتی صحبت کردیم و با مزایا و معایب آنها آشنا شدیم. با توجه به موارد اشاره شده در متن به این پی میبریم که هر دو ظروف جزو ظروف زیبا، نچسب و ایمن هستند و میتوانند برای پخت و پز و سرو غذاهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. برای خرید ظروف سرامیکی دستساز طرح گلیمی میتوانید از طریق فروشگاه سرامیک غزال اقدام نمایید.
ارسال دیدگاه: